Hírek

Vízimádóknak

Még ha jól emlékszem februárban került bejelentésre a Pentax új kompaktja. Ez a gép nem igazán csak a szokásos paramétereiben múlja felül a többi kompaktot.

Pentax Optio W90

 

Az Optio W90 vízálló szigetelésének köszönhetően 6 méter mélységig gond nélkül lemerülhet, továbbá por- és ütésálló valamint extrém hőmérsékleteknek (-10° C) is ellenáll.

LED megvilágítás

A készülékben 3 apró LED lámpa is helyet kapott, amely kiváló segítség lehet például makró képek készítésekor a megfelelő megvilágítás biztosításához – akár 1 cm távolságról.

5x-ös optikai zoom

A készülékben 5x-ös optikai zoomot biztosító objektív bújik meg, amely a legtöbb helyzetben megfelelő nagyítást teszt lehetővé, ráadásul az objektív kezdő gyújtótávolsága 28 mm-ről indul, így igazán nagylátószögben láthatja a világot vele.

12 megapixel

A 12 megapixeles felbontású érzékelőnek köszönhetően csodálatos képeket készíthet. A részletek nem vesznek el és a színek is nagyszerűek maradnak.

ISO 6400 érzékenység

Sötét és fényszegény helyeken, valamint ahol nem lehet vakut használni nagy segítség lehet az ISO érzékenység emelése, amely az Optio W90 készülékben egészen 6400-ig emelhető, így biztosítva a bemozdult képek elkerülését.

Arcfelismerés

Sikeres fotók bármilyen körülmények között! Az arcfelismerő mód bekapcsolásával a készülék igyekszik megtalálni a képen található arcokat és a fókuszt, valamint a többi beállítást is ahhoz igazítja, így búcsút mondhatunk a homályos portré vagy csoportképeknek, hiszen akár 32 arcot is képes felismerni mindössze 0,03 másodperc alatt.

Makró mód

Szuper-makró képességének köszönhetően az Optio W90 képes akár      1 cm-es távolságból is éles képeket készíteni.

HD videofelvétel

A videofelvétel teszi igazán teljessé a készüléket. Akár 1280×720 képpont felbontású videofelvételeket is készíthet az Optio W90-nel 30 kép/másodperces sebességgel.

forrás: internet

Szólj hozzá