2010. 06. 30.

Készülő újdonság

Már elég régóta készülök megvalósítani egy álmom, hogy ifjonc gyermekek részére összeállítsak egy olyan anyagot, amiből tanulhatnának is akár. Megtanulható lenne az erdőben, az állatokkal történő viselkedés. Ha ismerjük egy bizonyos szinten az erdőlakók viselkedését, és ebbe beletartozik még a kullancs is, akkor talán nem félnének annyian az erdei túráktól. Sok olyan lény van az erdőben, amik igen bosszantóak. Vagy mászik, vagy csíp, vagy ugrik, vagy harap, de ezek azok amiket “nemszeretünkbogaraknak” szoktunk hívni. Megpróbálok olyan ismertető anyagot összeállítani, hogy minél több élményt tudjon az erdőjáró szerezni. Azt hiszem ez az én keresztem, hogy valamiért szeretném megosztani a gyerekekkel (de lehetnek felnőttek is) azt az élményt, tudást, amit nekem sikerült megtanulnom, elsajátítanom. Igaz, ezen tudás java része gyakorlati jellegű, de megpróbálkozom majd írásban.

 

1 hozzászólás a “Készülő újdonság ”-hoz
  1. 1
    Flame mondja:

    Nagyon örültem ennek a hírnek, mivel igazán hiánypótló dolog lenne. Jómagam is szívesen járok ki az erdőbe, de senki nem volt a családomba, aki annyira ismerte volna az erdőben zajló élővilágot, az ott állatok viselkedését, eseteges jelbeszédüket, hogy erre megtaníthatott volna. Felnőttként, tisztába vagyok azzal is, hogy ezek az állatok nem csak szépek, de veszélyesek is lehetnek, ha nem megfelelően közelítünk hozzájuk.
    Azt külön szerencsésnek tartom, hogy a gyerekekhez szólna, mivel ez számomra egyenlő a közérthető és szakszavaktól mentes tájékoztatással és valójában egy kezdő felnőtt természetjáró is a gyermekek szintjéről kezdi a tanulást.
    Remélem sikerül egy jó kis összefoglalót készítened, sokunk örömére.

Hozzászólna?

Írja a dobozba véleményét, majd kattintson a "Mehet!" gombra.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam imageinfo@nagyvadfotozas.hu